Ładowanie

Ciasto Fasolowe z 16 Inowrocławskiego Konkursu Modelarskiego

Ciasto Fasolowe z 16 Inowrocławskiego Konkursu Modelarskiego

Sami jeździmy na konkursy i festiwale modelarskie, niejednokrotnie wsiadamy do samochodu o 3:00 – 4:00 nad ranem aby do Was zdążyć. Potem jest gorączkowe rozpakowywanie, odbieranie kart startowych, ustawianie modeli na stołach, a organizm piszczy, a organizm krzyczy.

Dla tego u nas od samego rana nasze Panie starają się Was ugościć wszystkim co maja najlepszego, oprócz tradycyjnych wypełniaczy żołądka: wędlin, serów, kaw, herbat, stawiają przed Wami to co wygładza Wasze podniebienia i wprawia Was w błogi nastrój.

Zgodnie z ogromnym zainteresowaniem i wieloma prośbami o udostępnienie przepisu na jeden z przepysznych wypieków jakimi mieliśmy przyjemność was częstować, Magda z przyjemnością się nim dzieli.

Przepis na ciasto fasolowe

400 gram fasoli czerwonej (dwie puszki) – odsączonej
4 jajka
2 łyżki oliwy
1 łyżka ekstraktu waniliowego (może być cukier wanilinowy)
200 gram cukru trzcinowego (może być zwykły lub ksylitol)
3 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli

Wszystkie składniki zblendować razem.
Wylać na okrągłą blachę.
Piec ok. 40 min. w temp. 180-200 stopni.
Następnie po ostygnięciu można dać na ciasto owoce sezonowe i polewę czekoladową.

Share this content: